Heerenhuyskamer- concerten

In de ‘huiskamer’ van het Heerenhuys, de officiële naam van het pand waar Dudok In Het Park in gevestigd is, spelen muzikanten die allemaal op een of andere manier gelinkt zijn aan Rotterdam. Van pop tot wereldmuziek, en van jazz tot klassiek. Élke zondag hoor je in de Parkzaal een verrassend concert. Een geweldige start van je dag, gecombineerd met een ontbijtje, lunch of een lekkere wandeling in het Park!

Binnenkort

Over het Heerenhuys

Muziekpodium in het Park

De Heerenhuyskamerconcerten vinden weer bij ons plaats! Wij ontvangen iedereen graag weer voor een nieuwe serie concerten op onze locatie. Bekijk de agenda die gevuld is met zomerse tango, samba’s, rootsmuziek, pop en avontuurlijk klassiek en kies het concert dat u graag wilt bezoeken. Elke zondagochtend spelen de musici twee concerten voor dertig bezoekers. Klein, fijn en nog steeds veilig

De Heerenhuyskamerconcerten zijn een initiatief van Stichting Droom en Daad.
Muziekpodium in het Park
Muziekpodium in het Park

Initiatief
De concertserie begint in mei 2018, het jaar waarin Stadsherstel Historisch Rotterdam de renovatie van het Heerenhuys afrondt, in samenwerking met Stichting Droom en Daad en de Dudok Horeca Groep. Deze renovatie is onderdeel van een grote aanpak van het Park. De meanderende paden en beplanting zoals landschapsarchitect Zocher ooit ontworpen heeft worden in ere hersteld, en nieuw meubilair en verlichting wordt aangebracht. Naar verwachting wordt de renovatie van het Park in 2024 afgerond.

Om alle Rotterdammers de weg naar het Park te laten vinden, initieert Stichting Droom en Daad de Heerenhuyskamerconcerten. Wat is er leuker dan de zondag te starten met een concertje, om daarna lekker te wandelen door het Park, een drankje te doen op een van de terrassen, of met je vrienden een picnic-in-the-parc af te spreken?

Een vliegende start
Voor de organisatie wordt Antoinette van Hattem benaderd, die vanuit haar Rotterdamse bureau ‘De Artiesteningang’ onder andere tussen 2000 en 2016 de ZomerZondagen organiseerde in het Park; zeventien edities speelde dit kleinschalige en vrolijk ongedwongen festival zich af op vijf zondagen in de zomer.
De contouren van de Heerenhuyskamerconcerten worden in no time uitgezet, een ‘op zijn Rotterdams’ vliegende start. Terwijl de bouwvakkers de laatste hand leggen aan het interieur wordt de organisatie opgetuigd, om op 20 mei 2018 te openen met het eerste concert.

Ontbijtje voorafgaand aan het concert

Voorafgaand aan het concert kan je genieten van een lekker ontbijt geserveerd door Dudok In Het Park.
Het ontbijt bestaat uit een croissant, brood, een gekookt eitje, hartig en zoet beleg, pancakes en verse jus.
Koffie en thee kan je naar wens apart bestellen en afrekenen.

Ben je vegetariër of veganist, dan kan vlees en vis vervangen worden door bijvoorbeeld humus of roomkaas. Ook glutenvrij brood is mogelijk. Je kunt je wensen ter plekke aan de bediening doorgeven.

.

Het ontbijt wordt om 10.00 uur geserveerd.
De combinatieticket van concert + ontbijt kost € 20,00.

Informatie

Dudok In Het Park is gevestigd in een rijksmonument uit 1750, aan de rand van Het Park middenin de stad. Het gebouw heeft een romantische sfeer, met hoge plafonds én indrukwekkend uitzicht op de Euromast. De brasserie volgt het ritme van Het Park en is bij mooi weer dinsdag t/m zondag geopend voor ontbijt, koffie & thee met taart, lunch en borrel. Of reserveer onze feestelijke high tea waarbij u geniet van het uitzicht op de klassieke tuinen in Het Park.

Naast dat u bij ons terecht kunt voor een hapje en een drankje beschikt Dudok In Het Park ook over twee mooie zalen, die te boeken zijn voor particuliere en zakelijke evenementen. Zo zijn wij geschikt als indrukwekkende trouwlocatie, maar ook voor jubilea, recepties en bedrijfsuitjes kunt u bij ons terecht in de prachtig lichte Zocherszaal of onze Parkzaal met uitzicht op het levendige Park.

Was jij erbij?