Optreden Naaz in het Parkpaviljoen

Naaz stelt poëziebundel 'Lente' samen, nu verkrijgbaar in het Park.

Singer-songwriter Naaz heeft de poëziebundel 'Lente' samengesteld en op dinsdag 21 maart, Wereld Poëziedag, gepresenteerd tijdens een optreden in het Parkpaviljoen. De bundel, waarin Naaz haar wereld van poëzie en persoonlijke observaties deelt, is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij alle horecagelegenheden in en rond het Park. In de poëziebundel 'Lente' heeft Naaz een selectie gemaakt van gedichten die haar doen denken aan de lente en aan een nieuw begin. Ze schreef zelf een nieuw gedicht en selecteerde daarnaast werk vanonder andere Ida Gerhardt, Nazik al-Mala’ika, Piramerd, Benzokarim en Marjoleine de Vos. 


De bundel nodigt uit het nieuwe seizoen te beleven, tussen de tere bloesemen het ontluikend groenin het Park. Naaz, een Rotterdamse met Koerdische wortels, is dochter van oorlogsvluchtelingen. In haar werk roept ze op tot het vieren van het leven, moedig je eigen weg te gaan en respect te hebben voor de wortels van je bestaan. In de Koerdische cultuur is Newroz, de viering van het nieuwe jaar, wat samen valt met het begin van de lente. 

"Een nieuw begin kan niet zonder afscheid. Om opnieuw te beginnen, moetje dingen loslaten, ruimte maken voor wat nieuw is en dat kan betekenen afscheid nemen."

legt Naaz uit. Deze gedachte vormt de rode draad in de bundel. 

De poëziebundel 'Lente' is de derde uitgave van Stichting het Park in Rotterdam in samenwerking met het Veerhuis. Elk seizoen wordt een gastredacteur uitgenodigd om een selectie te maken. Eerdere edities werden samengesteld door Poetry International (‘Herfst’) en Derek Otte (‘Winter’). De volgende uitgave, ‘Zomer’, wordt samengesteld door burgemeester Aboutaleb, zelf een fervent dichter.

Open Rotterdam heeft een video gemaakt over de presentatie van de poëziebundel 'Lente'. Bekijk de video van Open Rotterdam om een impressie te krijgen van dit bijzondere evenement.

Video van Open Rotterdam