Aug
20
Heerenhuyskamerconcert

Zondag 20 augstus 15:30 uur

Weekend van de Romantische Muziek - Solune

een “hommage à la chanson Française” 

Solune neemt je mee naar Frankrijk, een reis die voert langs geliefde chansonniers en tekstschrijvers, variërend van bekende chansons uit begin 20ste eeuw tot aan popsongs van de nieuwe lichting.

Denk aan Fréhel en Luciënne Delyle, de swing van Charles Trenet of de jazz manouche van Django Reinhardt. Natuurlijk hoor je chansons van grote namen als Edith Piaf en Barbara, maar ook Claude Nougaro, Serge Gainsbourg, Véronique Sanson komen voorbij, net als jazzy songs van de nieuwe lichting, Zaz, Camille Bertaut en Stacey Kent.

Een bonte stoet aan personages passeren in de teksten: de kaartjesknipper in de Parijse metro in “Le Poinçonneur des Lilas” of het meisje dat ’s nachts luistert naar de geluiden op straat in “Dans ma Rue”. Verhalen die raken, die herkenbaar zijn en die prachtig klinken in de subtiliteit van de Franse taal.

Het ensemble treedt behalve in Nederland ook veel op in Frankrijk, waar zij met hun interpretaties veel waardering oogsten bij het Franse publiek. Dwars door de Bourgogne, Dordogne, Lot en Aveyron speelden zij op Franse dorpspleinen, sous les halles, in muziekcafé’s, voor jong en oud en in jamsessies met Franse muzikanten.

 Bezetting:

Mony Wouters - zang

Laetitia van Krieken – piano

Oscar Alblas – percussie 

https://www.youtube.com/watch?v=s1Do1ulERXc&list=PLiFeNroAE9l9ezLgaqIMeITKHP-pnfOo2&index=3

Dit event is al geweest